“Maastricht is klaar voor uw komst”

Ook dit jaar verwacht het sprookjesachtige Maastricht een stijging van het aantal dagjesmensen maar ook natuurlijk het aantal hotelbezoekers die dit jaar Maastricht aandoen. De donkere romantische dagen en X-Mastricht shopping nights zullen zorgen voor een oergezellige bezetting  van de stad. Hotelsmaastricht.net sprak elke week met de ondernemers die uw weekendje weg in Maastricht onvergetelijk moeten maken. Deze week een aantal winkel- en restauranteigenaren over de voorbereidingen.

Andries Smeele, ondernemer in Maastricht en gespecialiseerd in herenkleding, kijkt er elk jaar weer naar uit. ‘De komst van vele bezoekers aan de stad zorgt voor een extra gezellige stad. Wij als ondernemers merken ook dat in deze donkere dagen de mensen echt op zoek zijn naar een compleet weekendje weg waarin goed eten, uitgebreid winkelen en een prima overnachting aan bod komen. Rond deze tijd is het daarom extra gezellig in mijn heren winkel . Ik en mijn personeel doen ook dan extra ons best om onze gasten hier van dienst te zijn. Wij zorgen ervoor dat de man de deur uitgaat in de perfecte kerst-outfit’. Aldus de rasechte Maastrichtenaar.

Wie denkt dat er in dit Maastrichts hoogseizoen terecht komt in overvolle restaurants heeft het mis. Joke van Nifterick en Rogier Gorter,  beiden eigenaar van restaurant La Vie, merken ook dat het speciale binnenstadsgevoel weer aanwezig is. ‘Van verliefde stelletjes tot complete gezinnen komen na een dag uitgebreid shoppen bij ons eten. Door het grote aanbod aan restaurants blijven onze restaurants gezellig vol en niet bezet vol. Dat is iets wat andere steden weer niet hebben’. Afgelopen zomer hebben Joke en Rogier al nagedacht wat er tijdens deze speciale maanden op het menu komt.
Rogier: ‘Mensen willen tegenwoordig lekker gevarieerd eten, vooral wild vlees is erg in trek maar het mag ook niet teveel kosten. Wij als restauranthouders spelen hier goed op in. Lekker gevarieerd eten hoeft niet duur te zijn. Bij ons eet je voor twee personen voor nog geen 42 euro inclusief drank. De sfeer en gezelligheid krijg je er gratis bij maar die is eigenlijk onbetaalbaar op z’n Maastrichts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *